Een ruim assortiment kaas

Al meer dan 20 jaar maakt kaas een belangrijk deel uit van onze zaak. En met de kaas, rijpt ook de passie. Ons kaasassortiment is al deze jaren steeds gegroeid. We bieden u nu kazen aan uit eigen land, maar ook Franse, Engelse, Italiaanse en Spaanse kazen liggen in onze toonbank. We omringen de kazen met de nodige zorg. Kaasrijping in onze speciaal daarvoor voorziene rijpingsruimtes zorgt ervoor dat de kaas steeds op het juiste moment op uw bord komt. Met de grootste zorg stellen we voor u een mooi verzorgde kaasschotel voor, geheel samengesteld volgens uw eigen wensen, maar met de vakkundige raad van de kaasspecialist. Afhankelijk van de seizoenen en de beschikbaarheid wisselt het aanbod gedurende het jaar.

In eigen land zoeken we vooral de streekproducten op. Bij lokale boeren gaan we op zoek naar originele en lekker kaasjes, vaak ongekend; maar gemaakt met de passie van de vakman.

Een belangrijk aandeel wordt gevormd door Franse kazen. Daarbij kiezen we meer en meer voor rauwmelkse "fermier" kazen, kazen waarbij de boer het hele proces, van melk tot kaas, onder controle heeft. Daarnaast bieden we heel wat A.O.P. kazen (Appellation d'Origine Protégée), gekende namen, waarbij strikte regels gevolgd worden wat betreft melksoort, productie, kwaliteit en terroir.

Een groeiend deel van ons assortiment wordt gevormd door geiten- en schapenkaas. Zowel harde als zachte kazen, vers of gerijpt, vaak direct van op de boerderij.

Interessante links